acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  [30]  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 9-Dec-2008 21:46 Email | Share | | Bookmark
anak gayong

putri2 gayong
abg Raouf
adk-beradik
View all 12 photos...
salam..

pic ni mase ana form 5..gelanggang pertama tmpt ana ngajar..terpaksa jd pembntu jurulatih..hehehe..(masak aku time ni kne ngn abg Raouf)

1.Putri-putri Gayong Subang Jaya


2.Adik-beradik Seperguruan


3.kilas mati sawa berendam


4.Kombat (pukulan maut)


5.kombat 4


6.Colaboration


7kerisku berdiri


Monday, 8-Dec-2008 23:19 Email | Share | | Bookmark
sehari di suq gamel

saff yg lurus...
tawar menawar pun berlangsung..
tunggang unta percuma!!
View all 18 photos...
Assalamualaikum...

Persiapan mencari binatang korban tuk hari raya haji..jom saksikan aku cakap ngn unta...wakakakaka..



Tuesday, 2-Dec-2008 16:55 Email | Share | | Bookmark
MAJLIS RAMAH MESRA BERSAMA TIMBALAN MENTERI

@konti dj PMC
TETAMU YG HADIR
YB Dato' Saifuddin Abdullah
View all 9 photos...
ASSALAMUALAIKUM..

Pada hari Isnin,bersamaan 1 Dec 2008 telah diadakan Majlis Ramah Mesra Bersama Timbalan Menteri Usahawan & Koperasi,Dato' Saifuddin B Abdullah di Dataran Kompleks Rumah-rumah Negeri Hayyu Asyir,Kaherah..
Majlis yg dijangkakan bermula pd jam 7.30 malm ini bermula agak lewat iaitu sekitar jam 8.30 mlm berikutan kelewatan tetamu jemputan n dif2 kehormat..(biasala kaherah,kota pekak yg pnuh sesak..huhuhu).YB Dato' difahamkan bahawa jarak antara rumah negeri dan tempat pengajian adalah sekitar 15-20 km..jadi tahulah bagaimana pengorbanan pelajar2 tuk ke kuliah adalah ckup mencabar..huhu..
Pelbagai isu yg diceritakan oleh Yb Dato' tentang apa yg berlaku di malaysia kini..isu pembabitan pelajar dgn politik & kurangnya pendedahan para pelajar menengah & mahasiswa tentang politik juga menjadi topik utama perbincangan..YB Dato' juga mengecam Akta Universiti & Kolej Universiti (AUKU) yg menyekat para mahasiswa dr melibatkan diri dgn arena politik tanahair..menurut beliau lg,mahasiswa bkn sahaja bakal pemimpin masa hadapan,namun adalah pemimpin mahasiswa,pemimpin rakan sebaya,& juga pemimpin org yg lebih muda dr golongan mahasiswa ini..mahasiswa sejak dahulu lg adalah jurubicara rakyat bg menjelaskan pelbagai isu didalam negara mahupun luar negara serta berperanan menyampaikan mesej kepada kerajaan tentang permasalahan rakyat..
Kehadiran nasi-nasi bungkus ke kompleks Hayyu Asyir adalah cukup menggalakkan kerana kehadiran para pelajar juga diluar jangkaan.. YB Dato' amat terkesan dgn kehadiran para pelajar yg begitu membanggakan para pegawai rumah2 negeri ke majlis ini berbanding majlis ceramah oleh YB Tuan Guru Haji Hadi Awang & ceramah oleh Sheikh Usamah Zaid..
Majlis ini berakhir pada jam 11 tgh mlm berikutan cuaca yg semakin sejuk..Namun tahniah buat pelajar2 selangor yg membanjiri dataran Hayyu Asyir kerana melebihi bilangan kehadiran pelajar2 dr negeri lain..tahniah juga buat Sahabat2 PMRAM Multimedia Centre(PMC) yg telah sama2 menjayakan majlis ini dalam menyiapkan rakaman audio,video utk majlis ini..buat sahabat wartawan TV3 Malaysia yg dimasukkan ke Hospital Salam,Syafakallah..moga anda diberi kesihatan yg baik oleh Allah s.w.t..


Thursday, 6-Nov-2008 21:34 Email | Share | | Bookmark
semut api

wif Nazrey Johani @Konsert Apresiasi Graduan Al-Azhar 08
@KEJORA 08
rakan2 PMC de konsert Nazrey
View all 6 photos...
Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang
Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap di arus zaman
Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Pribumi merintih sendiri
Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang
Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri
Kita sudah tiada masa
Bangunlah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
MELAYU kan gagah di Nusantara
MELAYU kan gagah di puncak dunia




Wednesday, 5-Nov-2008 09:03 Email | Share | | Bookmark
salam perkenalan..

Persidangan Mahasiswa Islam Sedunia(PERMIS 08)
Zul ngah wat pembentangan kertas kerja
pengarahPERMIS
View all 9 photos...
assalamualaikum w.b.t
salam perkenalan buat semua..hari ini bakal tercipta sejarah..apabila seorang yg tak bape nk celik IT cam aku ni berjinak2 ngn menatang ni.. selama ni aku hanya reti ambk gambar..pastu bg pd Ust Malik tuk dia letakkan dlm web PMRAM..sebagai buletin badan induk di mesir ni..jd aku nk jgak ade lapangan tuk aku cuba berkarya..aku sik upload pic kt frentr je..muak lak org nk tgk..sampai ade yg kate byk sgt sampai xlarat nk komen..nk tgk pon xlarat..byk gak pic aku masuk kt majalah n buletin,tp ade jgak yg ambk kesempatan ngaku pic2 dorg yg ambk..lembu punya susu,sapi dpt name..mcm dutch lady gak la dorg ni..hahaha.. so doakan aku ek..keje aku ni xsia2..biar org nilai hasil kerja aku..support la aku wei..


[<<  <  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  [30]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net