acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Dec-2008 23:01 Email | Share | Bookmark
Destinasi seterusnya...

ketika dimandikan
anak2 Allahyarham sdg memandikan jenazah
tmpt persemadian
di turunkan ke dlm liang lahad
disini lah tempat tgl yg baru ammu
suasana sayu menyelubungi
Assalamualaikum...

Selawat & salam buat junjungan penghulu segala nabi n rasul..inna lillahi wa inna ilaihi rajiun..setiap yg bernyawa pasti akan mati.. salam takziah buat Saudara Wahyudin sekeluarga..buat semua yg yg mengenali Allahyarham Cikgu Bestari b Ismail,sy mewakili keluarga memohon ampun dan maaf sekiranya ada slh & silapnya selama mana Allahyarham masih hidup.

Gambar ini diambil oleh ayahanda ana sendiri ketika menguruskan jenazah Allahyarham..Khas buat tatapan anakanda di perlembahan nil kerana ana tdk dapat pulang ke Kelantan utk menziarahi Allahyarham..


Buat semua yang masih di beri nikmat nyawa dari Allah, moga2 dapat mengambil ikhtibar dan pengajaran dalam membantu mewujudkan keinsafan insani bahawa setiap yg hidup itu tidak terlepas dari mati , Allah telah berfirman: kullu nafsin zaaiqatul maut....

Teringat ana pd lirik lagu Far East..perjalanan rohku,melengkapi sebuah kembara, singgah di rahim bonda, sebelum menjejak ke dunia, sebelum berangkat ke mahsyar penentu syurga atau sebaliknya..

Buat semua yg terbaca & melihat pages ini,sama2lah kita sedekahkan Al-fatihah buat Allahyarham pak cik ana,Ammu Bestari ibni Ismail..Al-Fatihah...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net