acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 26-May-2009 21:41 Email | Share | Bookmark
Hari Keluarga Wilayah

setting handycam
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum..

Selepas acik buat fotopages ni ramai yg tanya, "mana gambar kau?"...tu la yang jadi masalah cameraman ni..bila dh duk di belakang lens camera,mcm mane la imej nk terhasil..dh tentu la aku kna duk dpn lens camera..bru la imej boleh terhasil..walau pun aku xla pandai sgt sains ni..huhu.. so dgn adanya group fotografi di bawah PMRAM Multimedia Centre (PMC) ni masalah ni boleh diselesaikan la gamaknya..ko ambk gmbr aku-aku ambk gambr ko..huhuhu.. Tambah2 lagi Crew PMC ni mmg kurang tenaga kerjanya..Yang ada kemahiran xnk tonjolkan diri plak..last2 tgl la org mcm aku ni..nk buat kerja,tp xde kemahiran..At least aku cuba..even ni bkn la bidang aku pun..tp bila dh lama2 masuk bidang ni,aku rasa best plak..tp 1 je,tiap kali ade event,gambar aku mesti xde..wawawawa...

Pada mulanya mmg aku ditaklifkan sbg crew tuk siaraya..setting sound system tuk mcm2 program..
Dr konsert nasyid,pertandingan amal islami sempena PMHK,konvokesyen,ceramah perdana,program motivasi,kelas pengajian,n mcm2 lagi..klau nk citer mmg xhabis..tp aku ckup seronok kerja dgn crew PMC ni..disebabkan kemahiran aku xla setanding otai2 lama PMC tuk siaraya ni,so aku cuba cr kerja yg jarang dorg buat..tp ckup penting dlm Badan Penerangan & Penerbitan ni..x lain xbkn,FOTOGRAFI...So ni la dunia aku skang..melakar n melukis dgn cahaya..tp kerja2 siaraya tak bermakna aku tinggalkan terus..aku still dgn kerja2 ni..cuma dalam fatrah imtihan ni aku tawaquf jap.. 'Abg Long' PMRAM suh tumpu pd study..sbb tu da mmg menjadi hadaf pertama aku kt cni..

Untuk program Hari Keluarga Wilayah ni Acik bertindak sbg ajk teknikal,rakaman n fotografi..Di bawah kelolaan Ustaz Ismail Nasri selaku 'boss' tuk unit ni..antara kerja2 unit ni rasa2nya aku xperlu citer kot..bleh tgk je kt bwh ni...
berikut adalah.....Photo by IMRAN...n Unit Fotografi...


Persediaan awal...l setting handycam tuk rakaman
1.


n then..setting Mixer...klu x,mic xleh bunyi..maklumt pun xblh smpai...

2.


3.


4.


Bersama Ust Din Penang
5.


6.


7.


8.


Ini la mixer yg dimaksudkan...
9.


ni plak tarik-tarik wayar..kalau x,da plk yg tersdung wayar nti..

10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


Handycam pun kna shoot jgk..segala rakaman sepanjang program perlu di edit n paparkan mase majlis penutup nti..slide show la jawabnya..
21& 22


tambahan l ko ambk gambar aku-aku ambk gmbr ko...hehehehe





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net