acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 4-Jun-2009 17:22 Email | Share | Bookmark
Nostalgia PMHK 08

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum..

Tanggal 16 Ogos 2008 maka bermulalah tugas acik sebagai ahli PMRAM Multimedia Centre(PMC). Perayaan Menyambut Hari Kemerdekaan (PMHK) atau Ekspo Gempak PMRAM (EGP 08) adalah titik permulaan tugas acik sebagai 'anak angkat' PMC..
Di sinilah segalanya bermula.. acik mengenali PMRAM secara lebih mendalam..& PMC secara lebih dekat..pelbagai dugaan dan cabaran terpaksa ditempuhi untuk meneruskan survival dalam PMRAM..bagi menyambung tali dan rantai perjuangan pejuang-pejuang Islam..Begitulah resam dalam PMRAM..yang patah kan tumbuh,yang hilang kan berganti.Generasi pelapis sangat-sangat diperlukan bagi penyambung tugas dakwah ini.

Namun semuanya hanya tinggal kenangan..tugas acik semakin hari semakin mencabar..bermula dari tidak mengenal sesuatu kerja pun dlm PMC.Langsung diberikan tugas sebagai adhoc KEJORA 08.Segalanya menjadi mudah dengan bantuan dr 'otai2 PMC' acik mengenali dunia multimedia..Jutaan terima kasih buat semua yang memimpin acik.. Lagi banyak yang acik blaja,byk jgak yang acik tak tahu..

Acik cuba untuk merakam setiap pengalaman yang cukup berharga ini.. Jika acik boleh kembali ke zaman lampau,sudah pasti EGP yang akan acik pergi..banyak pengalaman suka duka didalam program tahunan ini..Harapan acik moga pimpinan akan mengulangi PMHK utk tahun 2009 ini kembali..

Selingan
Kawan-kawan acik ramai yang bertanya.."ko kerja dgn PMC ni dapat gaji berapa sebulan?","apa best nya ko kerja dgn PMRAM?", "ko xdapat zakat pun xpe,sebab ko PMC,ada la jgak income..."
acik cuba jawab jgak dengan senyuman,walaupun soalan-soalan ni boleh dikategorikan sebagai soalan2 'bangsat'..
acik jawab: tiada sesen pun yang PMRAM bg,cuma ihsan dr pimpinan & sahabat2 yang sama2 bekerja dlm PMRAM yang kadang2 belanja makan..selebihnya acik dpt Allah & rasul-Nya..yang layak membalas kerja2 yang dibuat selama ini..itulah Ukhuwah yang terjalin antara kami didalam PMRAM..moga ikatan ini kekal buat selama-lamanya..

itulah antara mehnah dan tribulasi yang terpaksa ditempuhi...
Teringat acik pada sabda NABI SAW:Setiap amal itu ada masa semangat dan ada masa lemah.barangsiapa yang pada masa lemahnya dia tetap dalam sunnahku,maka dia telah beruntung.namun barangsiapayang beralih kepada selain itu beerti dia telah celaka (HR Ahmad)'..au kama qol..

Nostalgia...16-19 Ogos 2008

1 Pa & Ust Hafiz


Otai PMC

2 Setting bwh pokok lagi..huhuhu


3


4


5& 6 Abe


7 PMC yang serba boleh...Meniaga


persiapan sebelum program
8


9


10


11


12


13


14 & 15 l mata yang tak larat nk buka dh..


16 acik


17 & 18 l PMHK melabuhkan tiraiTambahan l Old timer (OTAI)

Ust Azlan Alias

Rasanya belum terlewat utk acik ucapkan sekalung tahniah buat Ust Muhd Azlan Hj Alias yang kini telah mamikul amanah berat sebagai Badan Pengurus PMRAM bg Badan Ekonomi..Beliau juga merupakan ahli PMC..persoalannya,adakah beliau masih bersama PMC?hehehehe..

1@ PMHK l Pengerusi Majlis


2 @ FKAMC ke-16


Ustaz Abd Latib Ahmad

Dahulu seorang,Kini sudah "berdua"Ustaz Syed Aisam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net