acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 12-Jun-2010 04:26 Email | Share | Bookmark
Bantuan Tidak Sampai..

 
inikah senjata yg dibawa oleh anak2 kapal yg dimaksudkan israel?
 
 
 
 
 
 
 
 
Berita:10/06/2010
Dicatat pada MAP 2 STREET Link pada 11/06/2010

Laman web Palestin 1948 di Naqab mendedahkan tindakan Pihak Berkuasa Israel yang berani menimbuskan sebahagian barang-barang bantuan yang dipunggah dari armada pembebasan (freedom flotilla) setelah semua kapal ditawan dalam operasi lanun.

Menurut saksi yang menyampaikan hal ini kepada agensi berita "Palestine48" berkata, mereka melihat trak-trak yang sarat dengan barang-barang makanan(makanan dalam tin yang dipek dengan kotak) tiba di tempat pelupusan sampah sambil dikawal ketat oleh polis Israel.

Saksi menyatakan ketika Israel menimbus barang-barang tersebut, mereka terpandang barang-barang peribadi seperti yang dimiliki para sukarelawan freedom flotilla, antaranya pakaian, bendera Turki dan Palestin serta kain rentang tertera kalimah "لا اله الا الله". Setelah selesai kerja penimbusan, pihak polis Israel segera beredar dari kawasan pelupusan sampah itu.

Sumber mengatakan bahawa tempat pelupusan sampah itu adalah yang terbesar, iaitu Dodaem(دودائيم) terletak di bahagian selatan bandar Rahat. Kerja-kerja menimbus sampah terus dibuang ke bawah lapisan bumi, malah sisa-sisa sampah itu dikitar bagi mengalirkan tenaga elektrik. Tetapi, operasi kitar semula itu menimbulkan gangguan bising kepada penduduk-penduduk, terutama yang mendiami di lokasi berdekatan dengan Dodaem. Sumber 11/06/2010, web berita Palestine48

Rakaman gambar: ketika barang-barang muatan armada pembebasan dipunggah setelah kapal-kapal tersebut ditawan dan ditunda ke pelabuhan Ashdud, Israel. Barang-barang bantuan 'armada pembebasan' ini adalah sumbangan untuk penduduk Palestin di Gaza, namun Israel menyekat. Israel menyatakan, pihaknya akan melepaskan mana-mana barang bantuan yang dirasakan perlu sahaja untuk dibawa masuk ke Gaza melalui Pertubuhan Antarabangsa. Sebelum ini dinyatakan, Israel telah melepaskan sebahagian dari kerusi roda elektrik yang berjumlah 500 buah, tetapi apabila tiba di Gaza, kerusi roda tersebut tidak mempunyai bateri.

Credit to MAP 2 STREET..Komuniti Mini Pavilion PMRAM

View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net