acik's FotoPage kembara sufi
PMC
By: kembarasufi acik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 10-Oct-2010 11:10 Email | Share | Bookmark
Baltim Bay

Assalamualikum...

Venue:Baltim Bay
Date:2nd & 3rd Oct 2010
Event:Gathering Budak Filem Egypt (BFE) @Baltim Bay


Hari ni,101010...tarikh cantik..jangan ada yg nk tikam no ekor plak nanti..

Sabtu & Ahad lepas sempat meluangkan masa 2 Hari 1 malam bersama 21 filmer boy (termasuk la acik..*takde gadis2 taw.. ) bercuti di sebuah tempat peranginan yg tak ternama di Mesir ni. ....Baru dibuka sekitar 2 tahun.pengunjung di sini pun tidaklah ramai.Barangkali kami rombongan pelajar Malaysia pertama ke sini..huhuhu melihatkan sekeliling hanya penduduk tempatan sahaja yg berada di sekitar pantai pada waktu petang..Kedai-kedai juga tidak banyak yg dibuka..

untuk kali ini acik hanya nk paparkan hasil kamera kecik acik tu,Olympus Trip 35..Menggunakan perantaraan Kodak Profoto 100 sahaja..kodak murah,RM 5.50 sahaja.. jom layan..


Suasana di perhentian bas & tremco(van) di Istad Tanta sebelum berangkat ke Baltim


Amu Mijie bertindak sebagai pegawai serantar,sedang berbincang bersama Driver tremco yg ingin kami sewa untuk ke Baltim.Rata-rata pengusaha Tremco disini meletakkan harga sekitar LE200 dan ke atas..Hanya dengan Ammu(encik/pakcik) Hamdi sahaja yg meletakkan harga LE160 sebuah tremco untuk ke Baltim sekitar 40km dr Tanta..Jadi kami memutuskan untuk menyewa sahaja 2 tremco dr Ammu Hamdi ini..


menanti tremco sampai..


Baltim..dihiasi pepohon balah (kurma) sepanjang perjalanan sekitar Baltim..



berhadapan tempat penginapan kami..



Hari kedua..Oppss..ade effect tambahan dr kodak..huhuhu


rumah untuk disewa disekitar pusat peranginan ini..sewa untuk 2 hari Hanya LE 120 sahaja..sekitar RM70 1 rumah..murah x?






pohon kurma..


teghap jangan tak teghap..




bergambar kenangan di Baltim..




siput gergasi..


"breakfast" tokmiyah bilbet..




Ijad..pemilik Nikon F2


kat meja makan pon nk menembak lg si shawal ni...




1/4 firakh mashwi










apalah agaknya yg dibincangkan amu mijie & ammu ramadhan tu ye?

.

kalau dh nama nya melayu tu,tetap xboleh dipisahkan dengan nasi..
2 hari disana,makan roti je,hari terakhir,barulah dapat menikmati nasi arab n ayam bakar.



bermula la edisi kelam2 buah..huhuhu..



sedang asyik duk minum shai (teh) sebelum berangkat pulang ke Tanta,ada 1 family arab ni nk bergambar ngn kami..siap bagi anak dia tuk dijadikan model..mungkin disebabkan mereka ini jarang didatangi tetamu luar..suatu kejutan buat kami & kejutan juga buat mereka..



Tahniah kepada Budak Filem Egypt atas penganjuran event ini..Moga akan datang kita bertemu lagi dalam sesi photoshoot yg lain pula..untuk gambar dr Zenit ET akan acik upload selepas ini..Begitu juga dengan gambar-gambar dr sahabat2 BFE yg mana acik telah di tag di FB acik..bersambung..

Hasil Zenit dalam bentuk Collages..







Quote:
Kak Yati: seronok sgt... budget mmg sesuai tuk student mcm ktorg ni..yg penting program berjalan..mmg diakui tempatnya masih sirna dr pencemaran..mmg bersih



Terima Kasih sebab sudi singgah fp acik ni...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net